Okruhy pre sezónu 2014

Veľa ľudí, ktorý počujú o závodoch skútrov prvý krát sa pýta, kde vlastne jazdíme… Tak prinášame krátky prehľad kde budeme tento rok jazdiť.

DUNAJSKÁ STREDA

Asi náš najznámejší okruh a väčšina jazdcov ho má veľmi dobre najazdený. Je to klasický motokárový okruh aj keď na ňom už vidieť, že nepatrí medzi najnovšie a podpísal sa na ňom už zub času. Ale to nemení nič na tom, že je to výborný a obľúbený okruh. Je pomerne rýchly ale aj technický, celkom dobrým zázemím v depe (aj keď to bolo pred časom lepšie). Asfalt trošku šmýka, hlavne za chladnejšieho počasia a v niektorých zákrutách sú už slušné nerovnosti. Kto ho má najazdený sa ale vie týmto miestam elegantne vyhnúť a zajazdiť výborný čas

dunajska streda

TREBATICE

Okruh, ktorý sa po dlhšej dobe vrátil do kalendára našich pretekov a to hlavne vďaka novému asfaltu, nakoľko starý povrch bol dosť rozbitý. Na okruhu sa striedajú veľmi rýchle pasáže s technickými zákrutami a je veľmi zábavný. Je tu asi aj najprudšie brzdenie zo všetkých okruhov, keď po dlhej rovinke nasleduje brzdenie do 180° vracáku, ktorý je doslova okolo nohy. Táto zákruta spolu s výjazdom na rovinku boli vždy miestami kde sa dá veľa získať ale aj stratiť. Zázemie okolo okruhu je trošku divné lebo depo sa nachádza na okraji cesty ktorá vedie do logistického centra. Ale vedľa okruhu je krásna veľká tribúna so sociálnym zázemím. Na tento okruh sa veľmi tešíme.

trebatice

KECSKEMÉT

Zaujímavý okruh v Maďarsku asi 60km pod Budapešťou. Výborné zázemie s hotelom a obrovským depom. Okruh je veľmi rýchly, ale trošku nudný. Má výborný grip, ktorý šrotuje pneumatiky, takže sa musia použiť tvrdšie zmesy. Okruh je zaujímavý aj tým, že sa do niektorých zákrut brzdí až v náklone “na koleno”, čo je dosť adrenalínové. Na pretekoch sa zíde aj veľa maďarských jazdcov takže preteky majú vždy veľmi vysokú úroveň

kecskemet

PANNONIA RING

Okruh, na ktorom sme sa zviezli prvý krát minulý rok a hneď sa stal jedným z najobľúbenejších. Veľmi technický okruh, ktorý je situovaný v areáli veľkého okruhu. Takže parádne vybavené obrovské depo, so všetkým čo si človek môže želať. Hotel, reštaurácia, obchody s moto dielmy, pneuservis, perfektný výhľad na preteky z krytej strechy…proste zázemie tip-top. Samotný okruh je trošku užší a na niektorých miestach nie úplne rovný ale to ho robí ešte zaujímavejším. Rýchle pasáže striedajú veľmi technické, proste človek sa ani sekundu nenudí.

pannonia ring

Kalendár jednotlivých pretekov nájdete TU:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *