Prvý závod 21.4.2013 Dunajská Streda

Tak a máme po prvom závode sezóny. Preto je čas na malé zhrnutie. Každý napäto očakával aká bude tento rok konkurencia a či sa potvrdia klebety kto a v akej triede bude štartovať. Nás zaujímala najmä trieda Sport, keďže v nej máme hneď tri stroje. Mali sme mať nasadený aj stroj v triede Street, avšak sa nepodarilo doskladať do preteku, kvôli neočakávaným okolnostiam. Nakoniec v triede Street odštartovali len dva stroje. Ale späť k triede Sport. Na štart sa postavilo celkom 10 závodníkov z toho 3 z nášho teamu. Dlho to vyzeralo, že budú len dva ale o tom neskôr.

V sobotnom voľnom tréningu sa viac menej len testovala a dolaďovala technika. Aj keď Zip Mateja Štěpánka sa rozhodol štrajkovať. V piatok večer vyskratované CDI. Pokusne nahodené batériové zapaľovanie s riadiacou jednotkou zo 4T motora, ktoré bolo navyše obmedzené na 10800 otáčok, s čím sa moc vody namútiť nedalo. Lukáš Há už v tréningoch patril medzi najhorúcejších favoritov nedeľného závodu aj keď mal viac ako vyrovnaného súpera v podobe Lukáša Hybského. Pavel Moravec prekvapil veľmi dobrými výkonmi a spolu s Daliborom Morvaiom tvorili druhú dvojičku.

V nedeľu ráno sa voľný tréning nezačal zrovna ideálne. Matej Štěpánek večer nahodil požičané zapaľovanie, to však len po dvoch kolách vypovedalo službu. Tento krát praskol rotor a začal drieť o stator, čoho výsledkom boli kúdoly dymu a roztavený stator a zhorené gufero na kľuke. Ostatný odjazdili bez problémov, akurát Pavla Moravca trápil vytečený zadný tlmič čo mu bránilo jazdiť naplno v dvoch trošku hrboľatých zákrutách. Matej Štěpánek zatiaľ v depe rýchlo prehadzoval zapaľovanie nazad za batériové aby stihol kvalifikáciu.

Do kvalifikácie už vstupovali všetky tri naše skútre. Lukáš Há si v pohode vyjazdil pole position aj keď mu na krk celý čas dýchal Lukáš Hybský. Veľkým prekvapením bol Pavel Moravec, ktorý si až do posledného kola držal skvelú tretiu priečku ale v poslednom kole ho predstihol Dalibor Morvai. Matej Štěpánek mal zas veľkú smolu keď po troch povinných kolách prepálil piest ale hlavné je, že sa kvalifikoval aj keď z posledného miesta.

Do preteku nakoniec nastúpil náš team v kompletnom zložení. Po štarte sa na čele udomácnil Lukáš Há, ktorý zvádzal krásne súboje s Lukášom Hybským. Ten však spadol, ale aj napriek tomu sa dotiahol naspäť na čelo a znova zvádzal tuhé súboje o prvé miesto. Druhú dvojičku tvoril Pavel Moravec s Daliborom Morvaiom. Niekoľkokrát si vymenili poradie a do každej zákruty šli plast na plast. Zvyšok poľa už bol viac menej roztrúsený a veľa súbojov sa už neodohrávalo. Matej Štěpánek krúžil na chvoste a len vďaka pádu jedného z jazdcov prišiel na predposlednom 9-tom mieste. Lukáš Há prišiel do cieľa na prvom mieste a úspešne vykročil za obhajobou titulu. Pavel Moravec prišiel do cieľa na peknom 4-tom mieste so stratou len 0,7sekundy na tretie miesto.

Druhá rozjazda bola takmer ako cez kopirák. Rovnaké súboje, jediným rozdielom bolo, že v predposlednom kole spomalili Pavla Moravca technicé problémy kedy sa mu opätovne natavil piest a nakoniec došiel do cieľa na 5tom mieste. Lukáš Há opäť vyhral a Matej Štěpánek došiel opäť na predposlednom 9-tom mieste, ale hlavne všetci došli do cieľa v poriadku a bez pádov. Najbližší pretek sa pôjde v českom Písku 11-12.5.2013.

image1 image10 image12 IMG1106 IMG1107 IMG1128 IMG1141 minigp-scooter_14 minigp-scooter_20 minigp-scooter_31 minigp-scooter_37 minigp-scooter_56 minigp-scooter_68 minigp-scooter_83 minigp-scooter_137 minigp-scooter_140 minigp-scooter_144 minigp-scooter_146 minigp-scooter_150 minigp-scooter_160 minigp-scooter_194 minigp-scooter_196 minigp-scooter_214 minigp-scooter_221 minigp-scooter_235 zminigp-scooter22_06Na záver ešte poďakovanie KART ONE aréne v Bratislave za možnosť tréningu na závody.

Kompletnú fotogalériu nájdete aj TU a kompletné výsledky TU

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *